„Renaștere” este cuvântul prin care Sorin Orzac, antreprenor din Baia Mare, descrie momentul în care a redeschis câteva dintre localurile pe care le deține, după ieșirea din starea de urgență si ridicarea anumitor restricții impuse pentru domeniul HoReCa. A fost o perioadă plină de încercări pentru toți cei care activează în acest sector. Dar Sorin Orzac, partenerul nostru, și echipa sa de 52 de oameni au învățat, în ultimele luni, că rămânând alături unii de ceilalți și respectând regulile, vor traversa această perioadă mai ușor.
.

Astăzi, mai mult ca oricând, responsabilitatea e cuvântul de bază pentru Sorin și pentru toți cei care lucrează alături de el. Ca să-și poată relua activitatea în deplină siguranță, în luna iunie, antreprenorul și-a pregătit echipa: angajații au urmat un instructaj specializat privind măsurile de protecție și s-au adaptat rapid. ”Nu e greu să respecți regulile. E necesar. Dacă mai mulți oameni ar face asta, problemele s-ar termina mult mai repede”, spune antreprenorul.

Inițiativele Coca-Cola au venit să sprijine eforturile sale, ca și pe ale altor antreprenori, de a redeschide localurile în deplină siguranță: angajații săi au primit măști și mănuși iar locațiile au fost dotate cu dispozitive-suport pentru dezinfectant, care atrag atenția și îndeamnă clienții să respecte regulile de igienă. Totodată, în perioada cea mai dificilă, în care localurile au fost închise, partenerii Coca-Cola HBC, printre care și localurile deținute de Sorin Orzac, care și-au continuat activitatea prin servicii de livrare, au beneficiat și de oferte speciale pentru produsele din portofoliu, prin programul eFood.

Localurile și-au înjumătățit capacitatea iar echipa lui Sorin Orzac lucrează intens în această perioadă: mai puțini oameni au plecat în concedii și mai mulți aleg terasele din oraș ca să se relaxeze. Dar Sorin Orzac este bucuros că își poate primi, din nou, clienții, chiar și în condiții atipice. A luat toate măsurile necesare: distanțarea meselor, reguli stricte pentru angajați și clienți. În Baia Mare, oamenii se adună la terase și se simte că le-a lipsit interacțiunea în toată perioada în care au fost nevoiți să stea în case.

În lunile de izolare, Sorin Orzac a făcut eforturi ca să-și susțină angajații. E bucuros că a reușit să le asigure un venit lunar apropiat de cel cu care erau obișnuiți și că oamenii au rămas în echipă.

Sorin Orzac deține, în Baia Mare, terasa La Tour, restaurantul și crama Millennium, precum și un club și două cofetării. El știe că sezonul rece va aduce provocări noi, dar se simte mai pregătit să le întâmpine. Privește jumătatea plină: criza i-a oferit ocazia unor lecții importante, pe care le va aplica, în viitor, în business-ul său, fie că e vorba despre a eficientiza costurile sau a ține oamenii aproape.

Totusi, Sorin rămâne optimist. ”Toți cei cu care mă întâlnesc mă întreabă de ce zâmbesc mereu. Eu rămân cu încrederea că ne vom reveni. Avem grijă de oamenii noștri și de clienți și respectăm toate regulile”, spune acesta. Are încredere în români și crede că, pentru a depăși această perioadă mai ușor, e nevoie de oameni care să ofere exemple demne de urmat.