Pentru a conştientiza tinerii cu privire la efectele negative ale defrişărilor ilegale şi poluării râurilor, am adoptat o apă de la izvoare până la vărsare, începând cu Dorna, afluent al Bistriței, care se varsă în râul Siret.

Împreună cu Tășuleasa Social, ca parte a acestui proiect, am plantat peste 10.000 de puieţi, am implicat peste 2.300 de adolescenţi din 65 de licee şi am investit în circa 5.000 de ore de educare a tinerilor.

Proiectul s-a derulat sub denumirea Verde 003 și a trezit interesul şi susţinerea unui număr mare de persoane publice, între care Ministrul Mediului de la acea vreme, Atila Korody, marele canotor Ivan Paţaichin, comentatorul sportiv Radu Naum şi Principele Nicolae. Mizând pe puterea exemplului, toți cei implicați în proiect, de la traineri până la profesori și medici, au susținut în mod voluntar pregătirea tinerilor.

Desfăşurat pe o perioadă de 3 ani, proiectul Verde 003 a fost iniţiat de Coca-Cola HBC România cu sprijinul partenerilor de la Tăşuleasa Social, el fiind ulterior inclus în platfoma Adoptă un râu.

Adoptă un râu este un program susținut de U.N. Development Program (UNDP) și dezvoltat de Tășuleasa Social, Asociația Salvați Dunărea și Delta și MaiMultVerde – cu scopul de a menține accesul la surse de apă curată și sigură pentru consum, promovând, în același timp, comunitatea locală.

Compania a investit peste 1 milion de euro în acest proiect, de la lansarea sa, în 2008 – și până în 2013.

Proiectul Adoptă un râu a primit și două premii internaționale:

  • Pe 25 iunie 2013, a primit medalia de Aur la Gala Europeană CSR Awards din Bruxelles
  • Pe 8 aprilie 2014, Sistemul Coca-Cola a devenit primul grup din România finalist al Premiilor pentru Excelență Corporatistă oferite de Secretarul de Stat din cadrul administrației Statelor Unite.