“Cu fiecare întâlnire parcă devenim mai încrezători și sperăm mai creativi, și credem cu tărie că ceea ce facem o să rămână după noi!”.

Asta ne-a spus doamna Despina după workshop-ul pe care l-am avut la Ciocănești, în noiembrie anul trecut. Și parcă e o viață de atunci, că tare ne e dor de oamenii de acolo și de bucatele lor tradiționale. Pentru că trebuie să știți, doamna Despina face cele mai bune gogoși din câte a văzut Țara Dornelor. Și niște ii de ți-e mai mare dragul să le privești, iar atunci când le îmbraci simți cu adevărat mândrie și respect pentru munca acestor oameni.

Pe meșteșugarii din Vatra Dornei i-am cunoscut la workshop-ul de social media pe care l-am avut anul trecut. Știm, sună ciudat „social media” când vorbim despre niște oameni simpli de la țară, dar tocmai asta am încercat noi să facem. Să le arătăm cum, pe Facebook, pot prezenta lumii micile comori pe care le creează și își pot apropia comunități întregi de oameni.

Le-am vorbit despre social media și despre mediul online, i-am indrumat să-și facă pagină de Facebook și am avut chiar o inițiere în tainele fotografiei de produs.

”Apoi, ne modernizăm și noi o leacă! Ne facem pagină de Facebook; punem ,,poze pe internet’’ cu toate lucrurile frumoase pe care le facem, cu tradiții și obiceiuri; răspundem oamenilor dacă vor să cumpere. Astfel, toată lumea, indiferent de zona unde se află, să știe unde ne găsește, ce produse vindem și cum pot cumpăra lucruri de la noi, fără să bată atâta amar de drum”.

Două zile, trei speakeri și 20 de invitați curioși. Așa putem rezuma weekendul pe care l-am petrecut la Ciocănești. Aaa, și multe emoții. Că altfel, nu-i ușor să prezinți în fața a 20 de oameni, toți îmbrăcați în straie populare, cu opinci și bundițe.

Iar acum, mai mare ne e plăcerea să le vedem postările pe Facebook. Așa, simple și cu grai autentic, de ți se prind imediat de suflet! Dacă nu ne credeți, aruncați o privire
aici,
aici sau
aici.

Căutăm să ne întoarcem cu fiecare ocazie în locurile pe care le îndrăgim și la oamenii care ne-au intrat la suflet. Doar așa putem avea cu adevărat grijă de ceea ce lăsăm #DupăNoi.