“No, muică, amu’ nu-s toate drămuite, dar stai să-ți spun cum era pe vremea mea”, ne spune baba Dranca, centenara din Ciocănești, înainte să-și înceapă istorisirea.

Am știut încă de atunci că vom păși în altă lume. O lume ceva mai simplă și cu mult-mult umor. O lume cu oameni aprigi și iscusiți, harnici și primitori. Și-am colindat prin sat, am bătut pe la porți, am filmat și-am strâns povești, ca să ne îngrijim și de cei care vin #dupănoi și să le dăm șansa să se bucure de comorile pe care le-am descoperit.

Așa a început periplul nostru pentru ”Povești din Ciocănești”. Câteva luni mai târziu, iată că totu-i gata și am lansat poate cea mai autentică serie de povești video ale oamenilor din inima satului.

De ce le spunem ”Povești din Ciocănești” e simplu. Pentru că satul-muzeu cu ulițe cotite și case încondeiate și-a deschis porțile pentru noi și ne-a primit încă de la începutul proiectului După Noi. Iar oamenii… oamenii ne-au dovedit încă o dată că viața bate filmul.

De la cel mai longeviv cuplu al satului la designerul cu studii la Roma care reinterpretează modelele tradiționale pe hainele moderne, pe toți i-am găsit așezați la gura sobei, în satul-muzeu din Vatra Dornei.

Dacă te-am făcut curios, te așteptăm să urmărești ”Povești din Ciocănești” în fiecare joi, pe www.dupanoi.ro.