Pe 14 aprilie, 2018, doi copii parcurgeau, pe jos, șase kilometri, pentru a aduce la școala din localitatea lor plasticul pe care l-au strâns în vacanța de Paști. Scena descrie perfect energia extraordinară din jurul proiectului de promovare a colectării separate a plasticului, pe care l-am derulat în 2018, alături de Asociația Tășuleasa Social.

Povestea celor doi copii este o lecție de responsabilitate pentru fiecare dintre noi. Iar Ziua bună! Ziua Voluntarilor Mici este exact despre asta – despre a forma generații de cetățeni responsabili și implicați în comunitate.

Alături de Tășuleasa Social, am încurajat elevii din 5 județe să colecteze plasticul separat, pentru ca materialul strâns de ei să poată fi apoi reciclat. Voluntarii Tășuleasa Social au vizitat 131 de școli și au ținut ateliere de informare pe tema protejării mediului. La finalul perioadei dedicate colectării plasticului, ne-am unit forțele, împreună cu partenerii proiectului, pentru a strânge, de la fiecare școală implicată în proiect, sacii cu materiale reciclabile. 30 de camioane au parcurs 4.000 de kilometri pentru a ridica până la ultimul sac cu plastic. Iar bucuria micilor voluntari, care și-au îndeplinit misiunea, colectând 50 de tone de plastic în 30.000 de saci, a fost recompensa cea mai de preț.

Un munte de plastic este ceea ce pot aduna câteva sute de oameni, în două săptămâni, pentru un mediu mai curat. Un strop de voință este tot ce ne trebuie, așa cum ne-au demonstrat micii voluntari.
#NuNeOprimAici