După ce am promovat colectarea separată a deșeurilor din ambalaje la cele mai cool festivaluri de muzică din țară, ne întoarcem la București. Ne veți găsi la The Power of Storytelling, pe 12 si 13 octombrie, împreună cu Fotocolectorul și alte surprize pentru toți cei care vor să protejeze mediul.

„The Power of Storytelling” este o conferință marca Decât o Revistă, care a luat naștere din ideea că poveștile bine construite conectează oameni, vindecă răni, inspiră și creează schimbări tangibile în jurul nostru. Pe lângă boost-ul de energie creativă și de optimism pe care îl oferă participanților, „The Power of Storytelling” este șansa profesioniștilor de a se perfecționa în arta utilizării storytelling-ului în jurnalism, industriile creative, societatea civilă și chiar și în afaceri. Prima ediție a evenimentului a fost organizată în 2011. Anul acesta, subiectul conferinței este modul în care storytelling-ul de calitate ne poate schimba perspectiva și înțelegerea asupra lumii.

Din acest motiv, conferința „The Power of Storytelling” este prilejul perfect în cadrul căruia să arătăm schimbarea pe care o putem face pentru a avea grijă de ceea ce lăsăm după noi.

Proiectul „După Noi” este întruchiparea a tot ce prețuiește Coca-Cola HBC România: grija pentru comunitate, pentru păstrarea tradițiilor și dragostea pentru mediul înconjurător. Coca-Cola HBC România folosește toate resursele de comunicare – de la comunicarea directă până la social media – ca să le amintească oamenilor de moștenirea incredibilă pe care am primit-o, dar și despre marea responsabilitate pe care o avem față de ceea ce lăsăm în urma noastră.

„După noi, strângem tot noi”, demarat în vara acestui an, este un proiect de încurajare a colectării selective, realizat de Coca-Cola HBC și susținut de GreenPoint Management, care face parte din platforma de sustenabilitate După Noi. Mesajul principal al acestei platforme este că suntem ceea ce lăsăm #DupăNoi, suntem suma acțiunilor și deciziilor noastre. De aceea, trebuie să ne asigurăm că lăsăm în urma noastră un mediu curat, de care să se poată bucura și generațiile viitoare. Iar această schimbare trebuie să înceapă cu noi, pentru că se va înfăptui doar prin puterea propriului exemplu.

Una dintre misiunile „După Noi” este îngrijirea și protejarea frumuseților care ne sunt dragi în România. Acest lucru înseamnă inclusiv să colectăm gunoiul ce rămâne după picnicuri, să-l separăm și să-l pregătim pentru reciclare. Așa cum bine îi zice numele, ceea ce lăsăm după noi trebuie să fie mai frumos, mai bun și mai curat decât ceea ce ne-a fost lăsat.

Scopul După Noi, strângem tot noi este acela de a educa românii să colecteze separat deșeurile și să încurajeze reciclarea. Cei 3 R – redu, reutilizează, reciclează – reprezintă un pas imens în direcția corectă către un stil de viață prietenos cu mediul. Programul își mai propune să crească nivelul de conștientizare și informare a publicului cu privire la colectarea selectivă și la deșeurile care pot fi colectate separat, pentru a fi ulterior reciclate.

În cadrul conferinței „The Power of Storytelling”, îți vom spune cum se face corect colectarea selectivă și vom veni și cu o soluție tehnică pentru a ușura acest proces: aducem cu noi Fotocolectorul, cabina foto care-ți oferă o poză cu tine atunci când arunci în interiorul ei sticlă, plastic și hârtie, în sloturile desemnate fiecărui tip de deșeu.

Ne vedem la conferință! 🙂