Sistemul Coca-Cola în România donează bani pentru echipamente medicale și băuturi pentru spitale și centre de carantină, în valoare totală de 200.000 de euro.

Pentru ca După Noi să fie bine, e nevoie de fiecare dintre noi. Cu atât mai mult în perioada dificilă, fără precedent, cum este contextul actual. Sistemul Coca-Cola în România s-a alăturat, de la bun început, acestei lupte împotriva răspândirii Coronavirus. Dincolo de toate măsurile de prevenție și protecție pentru colegii și pentru colaboratorii sau partenerii noștri, sprijinim comunitatea locală și pe cei care sunt în prima linie în această luptă cu pandemia.

Am donat către Crucea Roșie 100.000 de euro în scopul achiziționării de echipamente medicale și de materiale ce pot preveni infecția cu Coronavirus: măști de protecție, săpun, dezinfectant de mâini, șervețele și alte produse de igienă. Acestea vor merge acolo unde este cea mai mare nevoie de ele: către spitale, cadre medicale și centre de carantină. Totodată, o parte din cheltuielile operaționale privind derularea “Campaniei de informare, prevenție și tratare CORONAVIRUS” vor fi suportate din această sumă. În această perioadă dificilă, care ne afectează pe toți, credem că este mai important ca oricând să fim împreună, chiar dacă de la distanță.

Pe lângă fondurile donate către Crucea Roșie, contribuim cu băuturi în valoare de aproximativ 100.000 de euro, care acoperă necesarul pentru o lună, și care vor merge către personalul medical și auxiliar, pacienți și persoane aflate în carantină.

La aceste donații se adaugă o inițiativă de a identifica și sprijini soluții de inovare socială în contextul pandemiei COVID-19. Prin programul Future Makers, Coca-Cola România, împreună cu Social Innovation Sollutions, oferă un grant de 10.000 de euro pentru antreprenorii care propun o soluție pentru facilitarea accesului la distanță la muncă, pentru sănătate, educație, cultură, bunuri și servicii, îmbunătățirea relației cu autoritățile, protejarea celor afectați sau informare corectă despre Coronavirus. Detalii pe website-ul Future Makers.

Căutam în continuare și alte modalități prin care să fim de ajutor comunității din care facem parte, într-o perioadă în care avem nevoie, mai mult ca oricând, să putem conta unii pe ceilalți. Cu toții avem aceeași misiune: să fim în siguranță, să îi protejăm pe cei din jurul nostru, să trecem peste bariera izolării și să fim mai aproape unii de ceilalți, chiar dacă nu fizic. Să ne dăm o mână de ajutor.

Aceasta este puterea comunității – ca după noi, să fie mai bine.