Tare mult ne mai place să batem cărările la pas și să ne bucurăm de aerul tare al dimineții. Iar Vatra Dornei are o mulțime de locuri care te fac să uiți de tine, de griji și te învață să te bucuri din nou de lucrurile simple.

Tu când ai văzut ultima oară o floare de colț sau o pajiște plină de clopoței albaștri, garofițe, vulturici de Pojorâta sau valerine grecești? În Rezervația naturală Pietrosul Broștenilor din Cheile Zugrenilor, la 20 km în aval de orașul Vatra Dornei, poți descoperi toate aceste mici nestemate ale naturii. Pe drum vei putea admira numeroase vârtejuri, repezișuri și ochiuri adânci de apă, ca să nu mai vorbim despre Colțul Acrii, Piatra lui Osman, Grindul Pușcatei, Râpa Scara, Stânca Coifului, stâncile cu forme surprinzătoare.

Trebuie să vă mai spunem că Rezervația naturală Pietrosul Broștenilor se află în cel mai impresionant sector al Râului Bistrița, unde apa și-a creat drum, prin muncă milenară, între Masivul Giumalăului și zidul uriaș al Pietrosului Bistriței. Zona este deosebit de pitorească prin sălbăticia stâncilor și a florei.

Nici la capitolul faună Rezervația naturală Pietrosul Broștenilor nu duce lipsă de elemente notabile. Ai șansa să vezi ciocănitoarea de munte, tritonul carpatic, vipera de munte, dar sperăm să nu te întâlnești și cu ursul brun.

Dacă mergi ceva mai la nord, vei ajunge la Piatra Țibăului, un monument al naturii unde se află o împresionantă formațiune geologică alcătuită din roci de culoare roșu-gălbui și cenușiu-verzui, dar nu numai.

Și pentru că nu vrem să facem diferențe, vă spunem că Vatra Dornei găzduiește atât Arii protejate de interes național cât și Arii naturale protejate de interes comunitar, despre care nu vă spunem mai multe acum, dar vă invităm să le descoperiți la pas, într-un weekend senin de toamnă.