Ne bucurăm să anunțăm că eforturile noastre de a susține comunitatea locală au fost recunoscute pentru impactul lor, iar Sistemul Coca-Cola în România a fost premiat cu 3 distincții Gold Recognition în cadrul Community Index. 

Proiectul de integrare pe piața muncii și reconversie profesională Lucrez din Nou  a fost premiat la categoria Educație pentru Carieră. Lucrez din Nou este prima platformă online de reconversie profesională menită să-i ajute pe cei care și-au pierdut locul de muncă în contextul creat de pandemia de Covid-19. Principalul obiectiv este diminuarea ratei șomajului în România. Proiectul este sprijinit de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). 

A doua distincție este la categoria Mediu: Deșeuri, pentru campania de educare în vederea colectării separate EcoBon, lansată iarna trecută la Brașov, ca parte a platformei După Noi, împreună cu PENNY, Dorna și GreenPoint Management. În cadrul acestei campanii, sub îndemnul Colectăm. Reciclăm. RePETăm , organizatorii au instalat bin-uri de colectare PET în 3 magazine PENNY din Brașov.

Sistemul Coca-Cola România (format din Coca-Cola România și Coca-Cola HBC România) a fost premiat cu distincția Gold Recognition pentru sprijinul adus comunității în contextul pandemiei, prin donații financiare și donații în produse medicale și alimentare, în cadrul proiectului “Împreună prin implicare și responsabilitate”. Proiectul a fost realizat cu ajutorul partenerilor Crucea Roșie Română, Asociația Zi de Bine, Fundația Mereu Aproape și Eatble. 

Community Index  este primul și singurul index al programelor şi proiectelor derulate de companiile din România pentru a investi în comunităţi, lansat în 2019. Misiunea sa este de a evidenția proiectele de CSR cu o performanţă ridicată care pun mai mult accent pe aspecte precum dialogul cu stakeholderii, sustenabilitatea proiectelor şi măsurarea impactului pe termen mediu şi lung.