București, 16 august 2021

Asociația Green Revolution, în parteneriat cu Coca-Cola HBC România și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, susține activ campania “Vinerea Verde” prin inaugurarea unei noi stații automatizate de închiriere de biciclete I’Velo Urban. Stația a fost amplasată în fața sediului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor din București. Utilizatorii vor putea închiria bicicletele la fel ca în oricare din celelalte 16 stații automatizate I’Velo Urban existente în capitală. 

Sectorul transporturilor trebuie să își reducă drastic emisiile de gaze cu efect de seră cu 90% până în 2050. Acest nou proiect vine în sprijinul românilor și încurajează utilizarea bicicletei ca mijloc de transport. Inițiativa aduce transportul alternativ cu un pas mai aproape de îndeplinirea obiectivului de neutralitate climatică.   

Inaugurarea noii stații are loc la trei luni după comunicarea oficială prin care Asociația Green Revolution anunța dezvoltarea rețelei I’Velo Urban cu încă două stații automatizate, amplasate la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și la Palatul Cotroceni.

”Recent, omenirea a primit cel mai puternic avertisment lansat vreodată: ,,codul roșu pentru umanitate’’, un semnal ONU privind intensitatea schimbărilor climatice de azi și de mâine. Orașele de pretutindeni sunt centre de activitate economică și socială. Există însă și o veste bună de la cercetători, aceea că încă mai există speranță, așa că avem împreună o misiune importantă: să preschimbăm codul roșu pentru umanitate în codul verde al vieții și dezvoltării urbane durabile. În luna martie am lansat Vinerea Verde, o inițiativă menită să schimbe mentalitatea angajaților despre transportul la și de la locul de muncă.  Am ales opțiunea de a face ceva, de a transmite un apel către o altă mentalitate, o altă abordare. Iată că mesajul a funcționat și partenerii noștri din societatea civilă și mediul privat susțin campania cu acțiuni concrete. Începând de astăzi, angajații din zona Pieței Constituției din București au la dispoziție o nouă alternativă de transport cu emisii zero”, a declarat Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

“Viitorul îl construim prin fiecare decizie pe care o luăm astăzi. Cu toții ne dorim un oraș mai curat, mai puțin aglomerat. Fiecare dintre noi poate contribui printr-un simplu gest cum este acela de a alege, ori de câte ori este posibil, bicicleta ca mijloc de transport. Susținem campania “Vinerea Verde” și ne dorim ca proiectele de acest gen să îi inspire pe cât mai mulți români. Sistemul 

Coca-Cola în România se implică în mod activ în conturarea unui viitor mai sustenabil, prin platforma După Noi, și sperăm ca prin tot ceea ce facem, să arătăm că se poate și că ziua de mâine depinde de alegerile de azi ale fiecăruia dintre noi.” a declarat Alice Nichita, Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola HBC România.

Proiectul I’Velo Urban asigură bucureștenilor și celor care tranzitează capitala o mai bună  mobilitate, prin cele 17 stații care sunt amplasate în cele mai importante zone din oraș și poziționate pe traseele cu aflux mare de călători ale transportului în comun. Stațiile automatizate de bike-sharing sunt: City Gate, Sky Tower Raiffeisen, Agronomie Campus, Skanska Equilibrium, Arcul de Triumf, Piața Universității, Piața Revoluției, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulles, Kaufland Barbu Văcărescu, Str. Tunari, Piața Operei, Centru Vechi, Piața Unirii, Piața Alba-Iulia, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. I’Velo este prezent și în țară prin centrele sale Relax din: București, Constanța, Brașov, Alba Iulia, Oradea, Iași. Proiectul I’velo a mai fost prezent și a contribuit la crearea mediului necesar lansării proiectelor publice de bike-sharing în Cluj, Sibiu și Timișoara. Mai multe informații și amănunte despre cum funcționează conceptul găsiți accesând site-ul www.ivelo.ro.