Veștile bune circulă repede, se spune. Noi știm că transportul implică și emisii de carbon. Pentru că ne place să dăm vești bune și pentru că noi căutăm în permanență noi modalități pentru un transport cât mai prietenos cu mediul, vă anunțăm că din 2019 folosim camioane care funcționează pe bază de gaz natural comprimat (CNG). Folosirea acestui combustibil permite reducerea cu 15% a emisiilor de CO2 eliminate în atmosferă, comparativ cu un camion cu motor diesel. Este un proiect pe care îl desfășurăm în parteneriat cu Paviani Eurocar și Scania.

Pe lângă impactul redus pe care îl are asupra mediului, acest tip de camion este mai economic și mai sigur, iar din punct de vedere al eficienței tehnice, mărește durata de viață a motorului. Așadar, printre beneficiile acestor mijloace de transport se numără un aer mai curat, dar și o performanță ridicată. Camioanele CNG fac deja zeci de curse și ajută ca băuturile preferate ale consumatorilor din toată țara să ajungă în magazine.

Acest parteneriat face parte dintr-un proiect pilot, lansat în cadrul platformei noastre de sustenabilitate După Noi. Reducerea emisiilor de CO2 rezultate din operațiunile noastre este în topul priorităților companiei. Facem eforturi constante pentru a micșora amprenta pe care o avem asupra mediului, totul pentru un #dupanoi mai bun.

Dacă v-am stârnit curiozitatea și doriți să aflați mai multe informații despre acțiunile noastre, vă invităm să parcurgeți Raportul de Sustenabilitate și Studiul de Impact Socio-Economic.