Când îți faci planuri de vacanță îți imaginezi deja cum va arăta locul în care vei construi noi amintiri alături de cei dragi. Cu siguranță, imaginea pe care o ai în minte nu include o plajă plină de deșeuri abandonate de cei care au fost acolo înaintea ta. Cu toții ne dorim plaje curate, însă, pentru asta, trebuie să ne amintim că responsabilitatea nu își ia niciodată vacanță.

Devenită o tradiţie pe litoralul românesc, ExtravaCANza este o campanie organizată la iniţiativa Asociaţiei Alucro, organizaţie care desfăşoară în România programul Every Can Counts. Coca-Cola HBC România este partener în campanie de trei ani.

Campania își propune să ofere turiştilor sprijinul necesar pentru reciclarea dozelor de aluminiu atunci când sunt în vacanţă, cu scopul de a transforma această ocazie într-un obicei de lungă durată.

Astfel, indiferent de formă, mărime sau culoare, toate dozele de băutură consumate în vacanţă pot fi reciclate cu ajutorul aparatelor inteligente de reciclare instalate pe plajă. Iar efortul turiştilor este recompensat pe loc cu premii.

Campania se bucură de susţinerea mai multor organizaţii care la rândul lor încurajează colectarea selectivă. Cea mai recentă ediția a campaniei ExtravaCANza s-a desfășurat pe plaja din Mamaia iar cu ajutorul turiștilor am strâns peste 23,200 de doze aluminiu, rezultat care reprezintă cel mai bun semn că românii au luat în vacanţă şi obiceiurile bune, reciclând dozele de băutură.