Ultimele două luni ne-au aratat, încă o dată, cât de importantă este solidaritatea. Împreună am dovedit că fiecare gest contează, de la cele mici precum, respectarea măsurilor de prevenție, și până la donații sau voluntariat.

Distanța nu ne-a împiedicat să fim alături de comunitate. Sistemul Coca-Cola România i-a sprijinit pe cei din linia întâi și pe cei care au venit cu soluții pentru a trece peste criză, si, in tot acest timp am avut si continuam sa avem grijă de siguranța angaților noștri și a produselor noastre.

Am început cu donatii pentru eroii care au înfruntat pericolul chiar din prima linie, oferind echipament, materiale de protecție și băuturi pentru spitale și centre de carantină, prin Crucea Roșie și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, containere sanitare pentru spitale, donații în bani catre Asociatia Zi de Bine și Fundația Mereu Aproape. Ne-am bucurat că Fundația Coca-Cola ni s-a alăturat în acest demers prin alocarea unor fonduri suplimentare destinate echipamentelor de protecție și testare. Valoarea totală a donațiilor a depăşit, până în acest moment, suma de 400.000 de euro, la care se adaugă 244.000 de litri de apă și băuturi răcoritoare.

În astfel de momente, se reconfirmă faptul că inovația și creativitatea pot salva vieți. De aceea, am sprijinit inovația printr-o sesiune specială a granturilor Future Makers, dedicată proiectelor care ajută comunitatea. Platforma Vecinultău.ro a primit fonduri și consultanță în valoare de peste 10.000 de euro.

Ne-am pus resursele proprii în sprijinul comunității și astfel Spitalul Municipal Timișoara și-a crescut capacitatea de testare cu 100 de teste pe zi datorită, echipamentului donat de fabrica noastră din Timișoara. Iar colegii nostri din fabrica noastră de la Ploiești produc viziere cu ajutorul unei imprimante 3D pe care am configurat-o pentru a putea produce și aceste echipamente de protecție în lupta cu virusul COVID-19.

Am luat toate măsurile necesare ca băuturile noastre să fie produse în deplină siguranță, iar colegii noștri să beneficieze de condiții sigure de muncă pe toata perioada aceasta dificila pe care o traversam.

La rândul lor, colegii noștri s-au implicat în amenajarea a 2 unități medicale-suport în București și Cluj-Napoca, au donat din timpul lor prin platforma Vecinul Tău și au direcționat prânzul de la birou către persoane vulnerabile.

Știm că a fost greu să stam departe de cei dragi, dar în izolare am învățat că solidaritatea ne apropie mai mult decât orice.

#NuNeOprimAici