A fost odata ca niciodata … o harta. Ca de n-ar fi, nu s-ar povesti. Era online, caci se nascuse in 2019, si numele ei era Harta Reciclarii. Isi propusese sa creasca si sa ajute cat mai multi oameni sa colecteze separat si sa recicleze. Iar visul ei se transforma, treptat, in realitate. Pentru ca, dupa ce aflau de existenta ei, oamenii isi doreau si ei sa o ajute sa creasca. Si pentru ca lucrurile mergeau atat de bine, Harta Reciclarii s-a hotarat sa nu mai astepte pana implineste un an si sa le multumeasca tuturor celor pe care ii intalnise, atat online, cat si offline.

Pentru ca da, in 8 luni de cand aparuse, Harta crescuse vazand cu ochii. O vizitasera peste 130.000 de oameni, iar 36.000 reveneau periodic la ea. Aveau si de ce – numarul punctelor de colectare de pe Harta crestea si el si ajunsese la 7.800, raspandite peste tot in Romania. Iar la asta au contribuit aproximativ 300 de vizitatori activi, care au adaugat puncte noi pe harta sau le-au modificat pe cele existente, astfel incat sa coincida cu realitatea. Peste 150 de institutii publice au contribuit si ele, oferind detalii despre locurile unde sunt amplasate puncte de colectare, care ulterior au ajuns sa fie prezente pe harta. Harta avea si multe materiale educationale despre reciclare – peste 50 – iar cei care o vizitau gaseau acolo informatii care ii ajutau sa fie mai prietenosi cu mediul.

Harta a vrut sa ajunga sa cunoasca si sa fie cunoscuta de cat mai multi oameni, asa ca a pornit prin tara si a fost prezenta la 30 de evenimente, unde s-au adunat peste 27.000 de participanti. Au ajutat-o, peste tot in tara, 260 de prieteni voluntari.

Si pentru ca harta era jucausa, s-a dus in peste 35 de scoli si licee pentru a-i invata pe cei tineri cum sa devina EcoAmbasadori. 15.000 de tineri au participat la sesiunile educationale, 730 la numar.

Povestea Hartii Reciclarii nu a incalecat pe nicio sa. Abia a inceput. Fiecare dintre noi putem sa o ajutam sa creasca, sa fie cunoscuta si folosita de cat mai multi romani.

Curiosi ce alte ispravi a mai facut Harta Reciclarii in cele 8 luni de viata de pana acum? Vezi mai jos: