2 zile de activități, 4 mașini pline cu deșeuri (echivalentul a 7 metri cubi de deșeuri reciclabile și deșeuri menajere) colectate de pe 8,5 kilometri de plajă (Mamaia, Mangalia și Plaja Modern din Constanța) și peste 350 de voluntari implicați în ecologizarea organizată de Asociația CSR Nest, prin platforma Azi pentru Mâine

București, 8 iunie 2021. Azi pentru Mâine, platforma de conștientizare și implicare a publicului în colectarea separată a deșeurilor, continuă demersurile pentru un mediu curat. De Ziua Internațională a Mediului și Ziua Apelor Românie (5-6 iunie), Asociația CSR Nest a organizat o amplă inițiativă de ecologizare a plajelor din Mamaia, Constanța și Mangalia, precum și activități educative pentru elevi, în cadrul platformei Azi pentru Mâine. Peste 350 de voluntari au strâns deșeurile găsite pe plajă, care au umplut 4 mașini (echivalentul a 7 metri cubi de deșeuri reciclabile și deșeuri menajere), o parte dintre acestea fiind trimise la sortare pentru a fi reciclate. În activitățile de sâmbătă și duminică, de pe litoral, s-au implicat elevi de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale și de la Colegiul Național Militar “Alexandru Ioan Cuza”,  alături de militari activi și în rezervă, precum și elevi ai școlilor din Mangalia și Constanța. 

Duminică, un grup de elevi ai școlilor din Mangalia, însoțiți de părinți și profesori, au învățat, prin jocuri și activități educative, cum pot contribui la protejarea mediului. 

Platforma Azi pentru Mâine este finanțată de Fundația Coca-Cola și are ca partener Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, iar inițiativele de voluntariat de la sfârșitul săptămânii au fost susținute de Administrația Națională Apele Române, Forțele Navale Române și Ford România, ca partener de mobilitate. 

Este al treilea an în care intervenim, cu acțiuni de ecologizare organizate prin platforma Azi pentru Mâine, pe litoral, pentru a lăsa mai bine și mai curat în urma noastră, dar și pentru a da un exemplu și, sperăm, a-i inspira pe ceilalți să acționeze responsabil. De la lansarea, în 2019, cu cu proiecte de educare și implicare a publicului în diferite zone de acțiune, Azi pentru Mâine s-a transformat într-o platformă națională, cu o abordare 360, care adresează toate provocările referitoare la colectarea separată a deșeurilor – de la asigurarea infrastructurii necesare, la educarea și implicarea publicului. În paralel cu toate acestea, acțiunile precum ecologizările ne oferă încă o ocazie să transmitem mai departe mesajul nostru – acela că pentru a beneficia de un mediu curat și un viitor mai bun este nevoie ca fiecare dintre noi să ia atitudine și să acționeze responsabil”. – Sergiu Sebesi, președintele Asociației CSR Nest.

În 2020, în cadrul platformei ”Azi pentru Mâine”, Asociația CSR Nest a susținut, pe parcursul verii, colectarea separată a peste 23.500 kg de deșeuri, prin dotarea operatorilor de pe litoral cu infrastructura necesară colectarii separate, a continuat implementarea sistemului de colectare separată în 33 de școli din România și a lansat un un ghid complex și documentat pentru implementarea colectării separate, care cuprinde un plan concret de acțiune pentru cetățeni. 

Inițiativele de educare și implicare în colectarea separată a deșeurilor continuă și anul acesta, în 64 de școli din 6 județe și Municipiul București, pe litoral și în comunități, prin noi acțiuni în cadrul platformei Azi pentru Mâine. 

Rămâneți la curent cu acțiunile platformei Azi pentru Mâine pe:

www.azipentrumaine.ro

https://www.facebook.com/Azi-pentru-Maine-100449101898995 

https://www.facebook.com/DupaNoi

Despre Asociația CSR Nest

Asociația CSR Nest este o organizaţie românească, cu caracter apolitic, non-profit, non-discriminatoriu pe criterii sociale, religioase, sexuale, etnice, de naţionalitate sau filosofice, supusă legislaţiei române în vigoare, înfiinţată în anul 2010. Misiunea Asociaţiei este aceea de a oferi soluţii şi servicii atât sectorului neguvernamental cât şi celui corporatist prin promovarea responsabilităţii sociale în rândul societăţii civile şi al companiilor. De asemenea, asociaţia îşi mai propune să contribuie la progresul social şi cultural, educaţional şi turistic al României precum si la promovarea unui comportament responsabil fata de mediu.

Despre Fundația Coca-Cola

Fundația Coca-Cola reprezintă ramura filantropică globală a Companiei Coca-Cola. Încă de la începuturile sale în 1984, Fundația a acordat peste 1 miliard de dolari în granturi și subvenții pentru sprijinirea inițiativelor dedicate construirii și dezvoltării de comunități sustenabile în întreaga lume. Pentru mai multe informații despre Fundația Coca-Cola vă invităm să accesați www.coca-colacompany.com/our-company/the-coca-cola-foundation.