EOC remorca

Sub umbrela După noi, strângem tot noi, Sistemul Coca-Cola România și Dorna, împreună cu partenerii CSR Nest și GreenPoint Management, au lansat o nouă campanie de colectare separată a deșeurilor, ce se desfășoară în perioada 22 iulie-29 august, pe litoralul românesc, în stațiunile Vama Veche și Mamaia.

Campania constă în amplasarea pe plaja Sandalandala din Vama Veche (22 iulie-8 august) și Aroa Beach Mamaia (9 august-29 august), a unui sistem de colectare separată – numit eco-remorca – ce răsplătește pe loc consumatorii care colectează separat cu premii de sezon. 

Participarea la program se va desfășura după următoarea mecanică: 

  • La 5 PET-uri colectate, primești o pereche de ochelari de soare din bambus sau un set de cărți de joc din material reciclat;
  • La 10 PET-uri colectate, primești o sacoșă din bumbac, realizată de Atelierul de Pânză – proiect al ONG-ului ViitorPlus.

Proiectul este susținut de Primăria Municipiului Constanța.

Eco-remorca este un sistem inteligent de colectare separată a deșeurilor, prevăzut cu echipament de tip RVM (Reverse Vending Machine), care poate recompensa automat consumatorii care introduc un anumit număr de PET-uri în spațiul special amenajat cu premii atractive! Eco-remorca a mai fost folosită până acum în campaniile precedente ale După noi, ea fiind inclusă, printre altele, între soluțiile de infrastructură de colectare separată de la festivalul Neversea din 2019.