Au fost ajutaţi şi ajută la rândul lor. Tășuleasa Social, ONG-ul care a pornit de la o singură persoană și a ajuns, 15 ani mai târziu, să numere zeci de mii de voluntari implicați în proiectele sale, a conceput proiectul, denumit sugestiv „Ziua Bună – Ziua Voluntarilor Mici!”. Este vorba despre o platformă care îi învață pe tineri cum pot contribui la bunăstarea comunității din care fac parte, printr-o acțiune comună de voluntariat, ce va avea loc pe 2 aprilie.

Pe site-ul Tăşuleasa Social s-au adunat până acum peste 50 de proiecte de la şcoli din Bistriţa-Năsăud şi Suceava. Elevii, împreună cu profesorii lor, au conceput diferite proiecte de voluntariat necesare localităţii în care trăiesc. Se vor desfăşura acțiuni de ecologizare, împăduriri, plantări de flori, amenajări de spaţiu, concursuri de desene, acţiuni de caritate sau de ajutorare a persoanelor în vârstă, scenete, spectacole etc.

Coordonați de voluntarii Tășuleasa, elevi ai școlilor de pe raza județelor Bistrița-Năsăud și Suceava vor concepe fiecare câte un proiect de voluntariat pe care îl vor implementa în comunitatea din care fac parte. Aceștia vor preda „lecția voluntariatului” prin exemplul personal și vor contribui la motivarea și educarea comunităţilor rurale de a organiza singure acțiuni de mediu.

Parteneriatul cu Tășuleasa Social pentru proiectul Ziua Bună-Ziua Voluntarilor Mici vorbește despre educația din afara școlii care continuă dezvoltarea copiilor. Vorbim despre activităţi care să le stârnească creativitatea, să îi apropie, să îi facă să conştientizeze unele probleme din comuna lor şi să se implice activ în rezolvarea lor.

Proiectul este organizat de Tăşuleasa Social, Die Johanniter şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Coca-Cola HBC România.

Pentru Coca-Cola HBC România, acest proiect reprezintă o ocazie în plus de a se implica în viața comunităților din Țara Dornelor, zona de unde izvorăște apa îmbuteliată sub brandurile Dorna, Izvorul Alb și Poiana Negri, promovând acțiunile din zonă.

Pentru mulți dintre elevi, „Ziua Bună! – Ziua Voluntarilor Mici” va fi o experiență unică. Tinerii vor socializa și vor lucra în echipe, dar se vor și distra, ceea ce poate constitui o motivaţie în plus de participa la alte activități de acest gen în vitor. Scopul acestui proiect este acela de a-i învăța pe cei mici să conștientizeze rolul și responsabilitatea civică pe care le au în localitatea lor.