Începând cu anul 2014, am implementat o soluţie inovatoare, în premieră pe piața locală: ambalajul PlantBottle, realizat în proporție de până la 30% din plante, pentru recipientele de 500 de ml de apă plată și carbogazoasă Dorna și Dorna Izvorul Alb și, din 2015, pentru cele de 2l de apă plată și carbogazoasă Dorna și Dorna Izvorul Alb.

Procentul de 30% realizat din plante este compus din bioetanol din trestie de zahăr din Brazilia, acesta fiind singurul biocombustibil recunoscut la scară largă de către autoritățile specializate pentru performanțele sale ecologice și sociale unice, cu impact redus asupra biodiversității.

Trestia de zahăr pe care o folosim este plantată în zone cu terenuri degradate, așadar nu concurează pentru terenurile noi sau pentru cele pe care există deja alte culturi. De asemenea, ea este plantată în zone unde este udată predominant de ploaie și recoltată cu mijloace mecanice.

Prin urmare, ambalajul este 100% reciclabil, plasticul din recipientele PlantBottle putând fi reciclat la nesfârșit prin tehnologiile deja existente.

Până în anul 2020, vrem să introducem ambalaje PlantBottle pentru toate produsele din portofoliul companiei noastre.

Pe lângă acest lucru, tot ca o măsură de protecție a mediului, în urmă cu aproximativ 10 ani, am început să reducem greutatea sticlelor noastre PET, a capacelor, etichetelor etc.

Astfel, din 2004 până în 2014, greutatea sticlei PET de apă plată de 500 ml a scăzut cu 34 de procente, iar cea a sticlei de apă carbogazoasă PET de 500 ml a scăzut cu 21%. Sticla de 2l de apă plată este mai ușoară cu 22%, în timp ce cea carbogazoasă este mai ușoară cu 2,7%. Pentru ambalajele de 1,5l greutatea a scăzut cu 12% în cazul apei plate și în cazul celei carbogazoase.