Știm că ideile inovatoare de business pot schimba lumea în bine și de aceea ne dorim ca ele să prindă formă. Am continuat și anul acesta să susținem tinerii să-și realizeze ideile de business pentru viitor, prin programul educațional Future Makers, dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani. Ediția din 2020 a adus premii, alături de o experiență extraordinară de învățare, pentru 7 echipe de tineri inovatori. Future Makers este organizat de Social Innovation Solutions și Global Shapers Bucharest Hub și susținut de Fundația Coca-Cola.

Start-up-urile viitorului 

O soluție pe bază de inteligenţă artificială pentru gestionarea deşeurilor plastice, un set de tacâmuri cu mâner flexibil dedicat persoanelor care suferă de artrită, Realitate Augmentată în folosul artiștilor vizuali, un dispozitiv ce analizează parametrii vitali esențiali, un dispozitiv medical portabil pentru recuperarea articulațiilor și jucării inteligente pentru copii. Toate acestea sunt ideile de afaceri desemnate câștigătoare de juriul Future Makers 2020.

Cei 7 câștigători, recompensați cu premii totale în valoare de 20.000 de euro și acces la o rețea globală, au fost aleși dintre 27 de echipe finaliste, care și-au prezentat proiectele, la finalul unei competiții care a reunit peste 1500 de tineri participanți în ateliere de antreprenoriat  de pretutindeni din țară. În etapa de dinainte de marea finală, 50 de echipe au luat parte la o perioadă de incubare de 5 luni, pe parcursul cărora au primit susținere prin cursuri, mentorat, acces la resurse și, mai ales, apartenența la comunitatea Future Makers.

Marele premiu: o soluție inovatoare de gestionare a deșeurilor plastice 

Marele premiu Future Makers în valoare de 5.000 euro a fost acordat echipei PolyMore, ce lucrează la o soluţie care foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială pentru gestionarea deşeurilor plastice.

Alte șase echipe de antreprenori au fost premiate cu câte 2.500 de euro

ACT – tacâmuri flexibile, un set de tacâmuri cu mâner flexibil dedicat persoanelor care suferă de artrită sau de alte boli care afectează mobilitatea membrelor superioare.

ArtLink, o soluție concepută în contextul pandemiei de COVID-19, care ajută comunitatea internațională a artiștilor vizuali să rămână în contact cu publicul lor prin intermediul Realității Augmentate.

CardioMedive, dispozitiv sub forma unui plasture «  medical grade » care atașat pe pieptul pacientului colectează și analizează toți parametrii vitali esențiali.

Synovius, un dispozitiv medical pentru recuperarea articulațiilor portabil, digitalizat ce poate lucra toate cele 3 articulatii (cot, genunchi și gleznă)

Umalo este compania care produce jucării inteligente pentru copii ce utilizează tehnologia alternativă, pentru o generație viitoare sănătoasă.

Premiul publicului de 2.500 euro a fost câștigat de Brandoteca, o platformă menită să celebreze brandurile romanești, oferindu-le ocazia să-și facă povestea cunoscută, să-și promoveze produsele și serviciile și să-și atingă întreg potențialul la nivel local sau național cu un buget redus. Au obținut peste 1350, din mai mult de 5.000 de voturi.

Juriul Future Makers 2020 a fost format din Paris Nikolopoulos, Country Manager, Coca-Cola România; Ionuț Bonoiu, Editor-in-chief, Forbes Romania; Ioan Iacob, CEO, Qualitance; Andreea Roșca, Journalist; Sergiu Neguț, Associate Dean, Maastricht School of Management România, Marius Ștefan, CEO, Autonom; Irina Anghel-Enescu, Managing Director, South Eastern European Private Equity & VC Association; Mihai Toader-Pasti, Co-Founder, EFdeN; Viorel Urda, DENDRO IT (Marele Câștigător Future Makers 2019); Andreea Porojan, Fintech Partnerships Manager, Raiffeisen Bank România și Ciprian Stănescu, Social Innovation Solutions.

Prezentările echipelor Future Makers au avut loc în cadrul celei mai mari conferințe internaționale despre viitor, Future Summit.

Aceasta a fost a treia editie Future Makers, program finantat de Fundația Coca-Cola.

Tinerii sunt cei care pot aduce schimbarea în comunitățile în care trăim, însă pentru ca ei să-și atingă potențialul este nevoie și de sprijinul nostru, al tuturor. Susținerea tinerilor este o prioritate pentru noi, fie că este vorba despre cei care visează să devină antreprenori, fie de cei care nu au pornit cu aceleași șanse în viață. Prin programe precum ”Future Makers”, dezvoltăm soluții pentru a le susține tinerilor din România primii pași în afaceri.