Continuam sa sustinem lupta impotriva pandemiei de coronavirus si sa gasim noi modalitati prin care putem ajuta comunitatile din care facem parte. Ne bucuram sa anuntam ca am donat spitalului Municipal Timisoara un echipament de extractive a ADN-ului, care permite realizarea unui proces complet automatizat pentru a efectua extracţia probelor şi prelucrarea acestora cu Aparatul Real Time PCR, reducând timpul necesar pentru eliberarea rezultatelor testării pentru infecţia COVID-19. In plus, am asigurat actualizarea software-ului pentru ca echipamentul sa poata fi folosit in acest scop. Datorita acestei donatii, capacitatea de testare a Spitalului Municipal Timisoara creste cu cateva sute de teste pe zi.

Echipamentul a apartinut fabricii Coca-Cola HBC din Timisoara, fiind parte din dotarile laboratorului microbiologic al acesteia, iar oportunitatea donatiei a fost identificata de colegii nostri din aceasta fabrica. Tehnicienii partenerului nostru Roche, impreuna cu tehnicieni ai spitalului Municipal Timisoara, au instalat pe acest echipament un nou software, astfel incat acesta sa fie capabil sa efectueze testarile atat de necesare in aceasta perioada.

“Le multumim celor de la Coca-Cola HBC pentru acest ajutor binevenit, care ne permite sa efectuam cateva sute de teste in plus pe zi. Echipamentul a fost pus deja la treaba, iar noi ne bucuram sa vedem ca eforturile noastre sunt sprijinite si ca avem parte de ajutor in lupta aceasta cu pandemia” – a declarat Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timisoara.

Le multumim celor care au venit cu aceasta idee si tuturor celor care au lucrat pentru ca acest proiect sa devina realitate intr-un timp record.

#NuNeOprimAici

#ImpreunaChiarSiDeLaDistanta

#DupaNoi