Harta Reciclării, platforma interactivă care permite identificarea și localizarea punctelor de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile din România, a câștigat Premiul I la categoria Mediu din cadrul Romanian CSR Awards 2020, competiție anuală organizată de CSR Media.

După mai bine de un an de la lansare, Harta Reciclării a adunat peste 198.000 de vizitatori unici, care au marcat peste 7.800 de puncte de colectare selectivă. De la lansare, au fost organizate sesiuni educaționale pe teme de mediu în 278 de școli, la care au participat 32.792 de elevi, cu sprijinul a 352 de profesori (din cei peste 1.000 înscriși). Totalul orelor de voluntariat ajunge la 5.700, după includerea orelor oferite de profesorii voluntari, dedicate acțiunilor menite să crească gradul de conștientizare privind colectarea selectivă a deșeurilor. Iar activitățile continuă.

Harta Reciclării este accesibilă atât de pe dispozitive mobile (smartphones și tablete), cât și pe laptopuri și desktop-uri. Această aplicație web-based – accesibilă la adresa www.hartareciclarii.ro – permite utilizatorilor să localizeze punctele unde pot duce deșeurile reciclabile colectate separat, dar include și o componentă interactivă, de user generated content, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea să contribuie la baza de date a hărții prin adăugarea de noi puncte de colectare selectivă – dacă acestea nu există deja, sau prin revizuirea celor deja existente, dacă descrierea lor nu este conformă cu realitatea.

Harta Reciclării este un proiect al Asociației ViitorPlus, dezvoltat în parteneriat cu compania Coca-Cola HBC România, fiind inclus în campania de educație pentru colectare selectivă După Noi, strângem tot noi. Totodată, Harta Reciclării beneficiază de susținerea Ministerului Mediului și are o componentă educativă și în afara mediului virtual, finanțată prin fonduri europene, în cadrul proiectului “No planet B”.

După Noi, strângem tot noi face parte din platforma de responsabilitatea socială a Coca‑Cola HBC România, După Noi.